Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü
Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03/10/2017

04.08.2008 tarhinde ilk Başhekimimiz Dt.Zekai Kafaoğlu İdaresinde 8 poliklinikle verilmeye  başlayan ağız ve diş sağlığı hizmeti 43 poliklinikle devam etmiştir. 21.05.2012 tarihi itibarıyla Bahçelievler  Mahallesinde 9947 metrekare içerisinde, 56 poliklinik, 1 acil hizmetler polikliniği,1 mahkum polikliniği ,1 genel ve 2 lokal ameliyathanesi, ile yeni hizmet binamızda hasta muayene ve tedavi hizmetleri verilmeye devam edilmektedir.

Merkezimizde bulunan tam teşekkülü ameliyathanede genel anestezi ile  özellikle  engelli vatandaşlarımıza diş tedavisi ve diş çekim işlemleri uygulanmaktadır. Ayrıca yeni hizmet binamızda Hasta – Çalışan Güvenliği gereklilikleri ile tam donanımlı olarak, steril ve yarı steril alanlarıyla standardize edilmiş ameliyathanemizde  Periodontoloji Uzmanı ile genel anestezi altında diş çekimi  ve implant uygulamaları yapılmaktadır. Merkezimizde Protez Uzmanı da görev  yapmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında ;1Diş hekimi 1Diş teknisyeni ,1hemşire ve 1şöför ile sağlık sorunları nedeniyle Merkezimize müracaat edemeyen  hastalarımıza hizmet verilmektedir. Koruyucu hizmetler alanında ise 4 adet çocuk polikliniğimiz mevcuttur. Bu polikliniklerimizde diş tedavileri, Flor uygulamaları ,Fissür sealant uygulamaları yapılmakta; okullarda öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı taramaları yapılarak eğitim verilmektedir.

Hasta ve hasta yakınlarının temel hakkı olan sağlık hizmeti alanında hekimini seçmesi ve değiştirmesi, teşhis ve tedavilerinde katılımcı rol oynamaları vazgeçilmez hedefimizdir. Hasta Haklarına İlişkin Avrupa Statüsü Ana Sözleşmesi, Hasta Hakları Yönetmeliği, Yataklı Tedavi İşletme Yönetmeliği gereğince hastalarımıza Hekim Seçme Hakkı merkezimizde   tüm gereklilikleri ile uygulanmaktadır.

Tanı ve teşhis amacıyla merkezimizde  2 adet Dijital Panoramik Röntgeni, 3 adet Periapikal Diş Röntgeni mevcuttur. Dijital olarak çekilen diş röntgen filmleri hastane otomasyon sistemi sayesinde ,doğrudan polikliniklerde hekim bilgisayarında görüntülenmekte böylece hastalarımızın  röntgen bekleme sürelerini azaltmış bulunmaktayız. Ayrıca bu sistemle röntgen atık suları üretmemiş oluyoruz.

Merkezi sterlizasyon ünitemiz 2 adet büyük otoklav, 2 adet masa üstü otoklav ve diş tedavilerinde kullanılan başlıkların sterilizasyonu için 6 adet başlık bakım otoklavları ile hizmet vermektedir. Günümüz koşullarında diş tedavilerinde Sterilizasyon Ünitesinde konusunda eğitimli ve deneyimli personellerimizle en üst standartlarda kontrollü olarak sterilizasyon işlemleri yapılmaktadır.

Merkezi ısıtma, soğutma,  kompresör sistemleri ve kesintisiz güç kaynaklarıyla merkezimiz teknik hizmetler ile destekli olup tüm fiziki alt yapıya sahip bulunmaktadır. Merkezimiz hasta ve çalışanlarımızın güvenliklerinin sağlanması amacıyla 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol edilmektedir.

Vatandaşlarımız 182 MHRS(Merkezi  Randevu Sistemi) ile muayene olmak istediği hekimimize randevu alarak tedavilerini yaptırabilirler. Merkezimizde poliklinik hizmetleri sonrasında hafta içi 17:00 -08:00 saatleri arasında, hafta sonları ise 24 saat durumu acil olan hastalarımıza kesintisiz hizmet vermekteyiz.